Meteen naar de inhoud

Paalverwonding

Op de website van Medisch Contact verscheen vorige week mijn blog Paalverwonding. Over trauma en wegkijken door de omgeving, in het bijzonder de zorgverleners. Lees hem hier.

2 reacties op “Paalverwonding”

  1. Heel confronterend voor mij om dit artikel tel lezen . Maar tegelijkertijd vind ik het wel heel goed dat hier aandacht voor is .Want heel wat jaren geleden was dit nog totaal anders . Daardoor konden mensen die zoiets was overkomen nog een extra trauma erbij oplopen omdat de reacties van zelfs deskundige soms echt respectloos kon zijn . Wat later heel veel gevolgen kan hebben als je ouder wordt en ook de enorme schaamte is een heel lang proces om dit alles toch een ”plek” te kunnen geven zodat het niet heel je verder leven tekent

    1. Dank je wel voor je reactie Ineke. Het is gelukkig beter dan vroeger, maar er is nog steeds veel te winnen. Het is precies zoals je zegt: die eerste reacties van de mensen erom heen kunnen het verschil maken tussen een leven lang getekend zijn door de nare ervaring of ervan kunnen herstellen. Hoop dat het jou goed gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *